Psykriatisk mottagning, kakbak och body

Kikade i utkast-arkivet och hittade några bortglömda godingar. Otroligt vad mycket viktigt mitt 18-åriga jag hade att tänka på.  Puss.

 

2007-06-13

Igår hade Emma Sofie en trevlig liten tillställning i sin systers lägenhet på Sjöbo. Jag och Frida hade gratis psykiatrisk mottagning i badrummet där vi satt i badkaret medan folk fick komma in och gråta. Vissa allvarliga fall fick recept på tandkräm. Det blev kö jättesnabbt.

 

2008-04-09

Idag träffades jag och Frida för att baka en kaka (som förr i tiden). Hennes käre far var mycket kvick med att snappa upp bakplanerna och paxade en bit av kakan trots att jag resultatlöst försökte inbilla honom att jag endast kommit för att inventera köket och inte alls planerade att använda mjöl, ägg, socker, kakao, smör och vaniljsocker i något som helst praktiskt moment. Frida klargjorde i ett mycket tidigt skede att smeten såg ut som bajs, sedan blev hon förbannad när jag antydde att hon var omogen, för att två sekunder senare påpeka att det smälta smöret såg ut som kiss. Det blev en evig väntan på att kakan skulle bli färdig i ugnen. Vi spenderade de första 15 minuterna med att tina frysta hallon (Frida käkade upp ett älskande hallonpar) och resterande tjugo minuter med att drägla över matprogram på tv. Resultatet blev tillslut mycket bra, och kakan blev faktiskt perfekt. Vi misstänker att det beror på att det fanns ett recept... och att vi följde det.

 

2008-04-02

Som ett resultat av understimulans och för mycket fritid har ämnet Body har kommit upp på tapeten ett antal för många gånger under den senaste veckan. Nu anser jag att det är dags att sätta ner foten och ta ställning: 
för eller emot?

Positiva aspekter
Thesis statement: Bodys= en sensation
1. Man slipper stoppa ner tröjan
2. Man kan använda den som baddräkt
3. Man kan känna sig lite "speciell" (citat: frida almqvist)

Negativa aspekter
TS: Bodys=ett skämt
1. Det ser löjligt ut på galgen
2. Det ser löjligt ut under kläderna
3. Man riskerar att känna sig allmänt löjlig

 Bara att rannsaka sig själv och ta ställning.

1 kommentar